Луганське БТІ просить Азарова не квапитися віддавати їх роботу Укрдержреєстру

02 грудня 09:04

У Луганському бюро технічної інвентаризації почався останній місяць роботи у звичайному режимі. З першого січня реєструвати права власності на нерухомість замість БТІ буде новий орган Мін'юсту - Укрдержреєстр. У зв'язку з тим, що реєстрація - це третина діяльності БТІ, там буде скорочено кожного третього працівника.

 

«Окрім територіальних органів Мін'юсту планується ще підключити і нотаріусів. Нотаріуси ще про це не знають. Перехідного положення ще немає. І як це все буде, ніхто не знає», - розповів начальник ДКП «Бюро технічної інвентаризації» Володимир Корнієнко.

Окрім того, луганське БТІ отримало попередження: 30 грудня о 21:00 їх відключають від електронного реєстру. Цінне ж надбання - архів інвентарних справ із 1924-го року - залишиться у БТІ. Швидше за все, саме ним будуть користуватися нові реєстратори.

«Ось щоб ви знали, електронний реєстр, з яким збирається працювати Мін'юст, заповнено лише на 45%. Тобто, решта 55% власників, звернувшись до них, гарантовано отримають відмову. Їх будуть перенаправляти до нас, у БТІ. І почнуться митарства. От у нас було одне вікно, а тепер людям доведеться звертатися не тільки до нас, а й в інші 3-4 вікна», - підкреслив Володимир Корнієнко.

У БТІ впевнені, що закон дасть «зелене світло» численним аферам з нерухомістю. Тому, більше сотні співробітників луганського міського БТІ підписали лист прем'єр-міністрові України Миколі Азарову із закликом не допускати несвоєчасних змін.