Литвин і регіонали вирішили не квапитися з прийняттям законопроекту про ринок землі

06 лютого 12:54

Спікер парламенту наполягає, що ВР не розглядатиме законопроект про ринок земель на поточній сесії. Представники партії влади теж не проти «не поспішати».

 

Голова Верховної Ради Володимир Литвин сумнівається в тому, що парламент на нинішній, десятій сесії розгляне законопроект про ринок землі.

"Я думаю, що на цій сесії не варто поспішати розглядати цей законопроект, оскільки він буде предметом і об'єктом жорсткого політичного протистояння", - заявив він на прес-конференції після погоджувальної ради у понеділок, 6 лютого.

В.Литвин прогнозує, що документ буде розглядатися «тоді, коли суспільство буде готове його сприймати», щоб не «сприяти загостренню політичного протистояння».

У свою чергу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов додав, що ПР також не буде поспішати з прийняттям цього закону: "Ми будемо розглядати його в міру готовності, а якщо необхідна буде його подальша доробка, ми її забезпечимо".

Як повідомлялося, 9 грудня Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект «Про ринок земель», яким передбачається купівля-продаж земель сільськогосподарського призначення з 2013 року.

Раніше планувалося, що у другому читанні закон буде прийнято на початку січня-2012. !zn

Читайте також:

Парламентська більшість відклала продаж української землі до лютого

Литвин запропонував прийняти закон про продаж української землі «прозоро»

Гриценко: Запам'ятайте прізвища депутатів, які проголосують за «земельну аферу»