Лисичанський НПЗ у червні експортував 80% виробленого бензину

05 липня 10:06

ПрАТ «​​ЛИНІК» (Лисичанський НПЗ, належить ТНК-ВР) у червні 2011 року направило на експорт до Росії 96,6 тис. тонн бензину (А-92 - 85,96 тис. тонн, А-95 - 10,67 тис. тонн). Про це OilNews повідомило джерело в Держмитслужбі.

 

За інформацією Міністерства енергетики та вугільної промисловості та Держмитслужби, у червні Лисичанський НПЗ провів 120,3 тис. тонн бензину. Таким чином, обсяг експорту бензину за минулий місяць склав 80% від загального обсягу виробництва.

У Держмитслужбі уточнили, що найбільшими одержувачами бензину виробництва Лисичанського НПЗ у травні-червні стали компанії з Курської, Ростовської, Калузької, Тульської, Орловської областей і Краснодарського краю РФ.

Як повідомлялося, експорт бензину А-92 виробництва Лисичанського НПЗ у травні 2011-го склав 89,6 тис. тонн, бензину А-95 - 10,9 тис. тонн, що становить 75% від обсягу виробництва бензину. Зазначимо, що на Лисичанський НПЗ у травні припало більше половини національного виробництва нафтопродуктів. У той же час ПрАТ «ЛИНІК» і «ТНК-ВР Коммерс» як і раніше не розголошують подальших планів щодо обсягів переробки нафти, а також стосовно розподілу виробленого палива, зокрема, його вивезення з України у липні і серпні. У компанії раніше заявляли, що НПЗ змушений переробляти давальницьку сировину через насиченість ринку імпортними нафтопродуктами.

У червні учасники паливного ринку заявили про дефіцит високооктанового бензину. За даними «Консалтингової групи А-95», на ринку було відзначено випадки продажу бензину А-95 під виглядом А-92 через нестачу пропозиції останнього.