Лавров вважає, що український сир не відповідає стандартам Євросоюзу

14 лютого 10:57

Сергій Лавров запропонував Костянтину Грищенку продати ковбасу, сало або сир на ринок країн Євросоюзу. «Тоді ви зрозумієте, що таке справжні бар'єри», - сказав він.

 

Проблеми з постачанням українського сиру до Росії пов'язані з переходом РФ на стандарти Європейського союзу. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на прес-конференції з головою МЗС України Костянтином Грищенком під вівторок.

"До певної міри ми всі переходимо на регламенти, що відповідають стандартам Євросоюзу і, мабуть, цей перехідний період пов'язаний з якимись притираннями до цієї нової ситуації" - сказав він.

Говорячи про проблему сиру, Грищенко сказав: "Рівень емоційних реакцій іноді, мені здається, не відповідає саме технічній відповідальності за вирішення цих питань з боку тих, хто має давати оцінку відповідності продукції її російським і європейським стандартам".

Голова МЗС України обмовився, що "емоції українські, напевно, південні".

"Але це я залишаю без коментарів, оскільки ми, напевно, не зацікавлені в тому, щоб ця тема мала якийсь додатковий емоційний вимір або призвела до додаткових ускладнень", - підсумував К.Грищенко.

Зі свого боку Лавров продовжив: "Спробуйте продати ковбасу, сало або сир на ринок країн Євросоюзу, і тоді ви зрозумієте, що таке справжні бар'єри".

Як повідомлялося, Росспоживнагляд почав вилучати з обігу у Росії і призупинив ввезення до РФ сирів українських виробників ПП «Прометей» (Чернігівська область), АТ «Пирятинський сирзавод» (Полтавська область) і ТОВ «Гадячсир» (Полтавська область). !zn

Читайте також:

Росія образилася на Азарова та Грищенка і призупинила домовленості щодо сиру

Росія може розширити «сирний» чорний список

Пирятинський сирзавод призупинив роботу через заборону експорту до Росії

Росія заборонила сири трьох українських заводів