Кузьмін познущався з журналістів з їхнім питанням про «вишку Бойка»

23 листопада 14:52

Заступник генпрокурора Ренат Кузьмін пообіцяв розслідувати скандальну купівлю «Чорноморнафтогазом» морської бурової платформи.

 

Про це Кузьмін сказав на брифінгу у Брюсселі

Кузьмін відповів, що Генпрокуратура почне розслідувати цю справу, якщо отримає від журналістів офіційний запит.

"Не бійтеся, відправляйте запит", - сказав він.

ZN.UA 31 травня народний депутат України Анатолій Гриценко скерував до Генерального прокурора України Валерія Пшонки депутатське звернення з проханням провести перевірку фактів публікації ZN.UA «Вишка для Бойка».

14 червня заступник Генерального прокурора Віктор Занфіров відповів, що дане питання не належить до компетенції Генпрокуратури, а відтак воно було переправлене до Державної фінансової інспекції і Служби безпеки України.

СБУ повідомила народного депутата, що не вбачає у закупівлі протиправних дій. Держфінінспеція у своїй відповіді підтвердила, що бурова платформа справді коштує $ 400 млн., а не $ 250 млн, як стверджували керівники «Нафтогазу». Однак, виходячи з наданих «Чорноморнафтогазом» документів, вона також не помітила змови на тендерних торгах.

Нагадаємо, що під час купівлі першої бурильної установки виявилось, що у тендері «Чорноморнафтогазу» взяли участь лише дві, пов’язані між собою фірми. Ціна установки виявилась на $150 млн вищою, аніж у виробника.

Номінальним співзасновником обох учасників тендеру,згідно з розслідуванням латвійських журналістів, виявився 71-річним бомжем.