Кризу євро відклали до закінчення виборів у США

05 вересня 07:11

Влітку Білий дім утвердився в думці, що найсерйознішим ризиком для переобрання Обами буде криза зони євро. Емісари американської адміністрації змогли переконати Європу трохи відкласти свою кризу, пише Financial Times.

 

Багато хто очікував, що вересень-2012 виявиться критичним моментом для кризи євро, однак поки нічого не відбувається, пише Джон Дізард у Financial Times.

Як зазначає автор, цікавий поворот сюжету був написаний в останній момент. Американська передвиборча політика втрутилася в розрахунки єврократів і політичного керівництва. Влітку Білий дім утвердився в думці, що найсерйознішим ризиком для переобрання президента буде криза зони євро, яка може призвести до краху в дусі Lehman Brothers.

«Якби запитали мене, я б з цим не погодився, - пише автор. - З боку республіканців було б безглуздям звинувачувати Барака Обаму в прорахунках Євросоюзу, та й згубний ефект європейської кризи для американської економіки став би відчутним лише після листопадових виборів».

Однак так вважають в Білому домі. Тому емісари адміністрації, офіційні і неофіційні, перетнули Атлантику і донесли свою думку: Білий дім був би вдячний, і продемонструє свою вдячність пізніше, якщо Європа змогла б відкласти свою кризу до моменту після початку листопада.

У керівництва зони євро були переконливі причини, щоб виконати прохання адміністрації Обами і виграти трохи часу, підсумовує автор. !zn

Читайте також:

Європейський центробанк розробив новий план порятунку єврозони

Азаров запевнив, що Україні не загрожує повторення кризи 2008-2009 років

Меркель запропонувала підписати новий договір про Європейський союз

Азаров запасся зерном та овочами, і з цим сподівається пересидіти кризу, що насувається з Європи