Країни «великої двадцятки» закликали Європу швидко і рішуче покінчити з кризою

19 червня 07:34

З настійним закликом до країн єврозони покласти край борговій кризі звернулися країни «двадцятки». Ангела Меркель та Жозе Мануел Баррозу підкреслили, що в цій кризі винна не одна Європа.

 

Провідні економічні держави зажадали від країн єврозони докласти більш інтенсивні зусилля з метою подолати боргову кризу. У проекті заключного комюніке саміту країн «великої двадцятки» в мексиканському Лос-Кабос європейські країни обіцяють зробити все необхідне для того, щоб заспокоїти фінансові ринки, повернути довіру інвесторів і забезпечити стабільне економічне зростання.

США, Китай, Індія і Південна Корея висловили глибоку стурбованість тим, що боргова криза в єврозоні лише посилюється і тим самим створює загрозу для всієї світової економіки. Канцлер ФРН Ангела Меркель, однак, рішуче відкинула односторонні звинувачення на адресу Європи. Вона підкреслила, що боргова криза - проблема не одних лише європейців. «Кожен континент повинен здійснити свій вклад. Тут на саміті ще всім належить виконати свою домашню роботу», - зазначила вона.

Голова Ради ЄС Херман Ван Ромпей також відкинув критику на адресу однієї лише Європи. Він підкреслив, що «для врегулювання кризи потрібен час, бо тут немає простих рішень і працювати як пожежна бригада недостатньо».

Зі свого боку голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу заявив, що Європа не потребує повчань. «Відверто кажучи, ми приїжджаємо на ці зустрічі не для того, щоб слухати повчання про демократію і економічну політику», - сказав він. Баррозу також нагадав про те, що витоки нинішньої кризи знаходяться не де-небудь, а в Північній Америці. !zn

Читайте також:

ООН назвала кризу єврозони основною загрозою для світової економіки

Transparency International: Выходу из кризиса в Европе мешает коррупция

Хорошковський вирішив допомогти Євросоюзу вийти з кризи

Єврокомісія дала детальні рекомендації по економіці всіх 27-ми країн Євросоюзу