Королевська взялася за "десятирічку" щодо скорочення бідності

28 сiчня 20:01

При Мінсоцполітики створено раду, яка повинна розробити концепцію соціального розвитку України до 2023 року.

 

При Міністерстві соціальної політики створено науково-експертну раду з підготовки проекту Концепції соціального розвитку на 2013-2023 роки.

До ради увійшли міністр соцполітики Наталія Королевська, директор Інституту економіки і прогнозування НАН України, академік Валерій Геєць, президент Центру економічного розвитку, член-кореспондент Академії технологічних наук України Олександр Пасхавер та інші.

"Ми створили при Мінсоцполітики науково-експертну раду з найбільш авторитетних представників наукових і експертних кіл, наших соціальних партнерів, щоб системно і виважено, але в досить стислі терміни підготувати проект Концепції соціального розвитку держави на 2013-2023 роки", - сказала Королевська, цитує прес-служба відомства.

За словами Королевської, серед основних пріоритетів - скорочення рівня бідності, забезпечення ефективної зайнятості населення і підвищення оплати праці, а також вдосконалення системи пенсійного забезпечення та соціального захисту.

"Характерно, що в цьому році експерти Всесвітнього економічного форуму в Давосі головною загрозою десятиліття назвали соціальну нерівність - збільшення розриву в доходах між багатими і бідними. Без стратегічного розуміння і орієнтирів соціального розвитку державна політика будуватися не може. Як кажуть: "Якщо не знаєш, куди йдеш - можна дуже здивуватися, куди ти прийшов", - додала вона.

Міністр зазначила, що спільно розроблений проект буде обговорено з іншими міністерствами, профспілками, громадськістю і винесено на розгляд уряду. !zn

Читайте також:

Уряд вперше за 12 років перегляне споживчий кошик

Азаров публічно вилаяв Королевську

Мінфін запевняє: в бюджеті-2013 про зарплати не забули, а навпаки передбачили "зростання соцстандартів"

В опозиції назвали призначення Королевської міністром "політичним приколом"