Коломойський вивів чверть «Приватбанку» в офшор

03 жовтня 08:08

Кіпрська Triantal Investments Ltd. стала власником 24,99% акцій найбільшого в Україні Приватбанку.

 

Про це повідомив банк у системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно з повідомленням, при цьому одна фізособа зменшила участь у статутному капіталі банку до 33,7545%, друга - також до 33,7545%.

Як повідомлялося, акціонери Приватбанку 8 серпня прийняли рішення про прийняття до складу акціонерів банку іноземного інвестора - Triantal Investments Ltd.

Акціонери банку також затвердили підсумки допвипуску акцій банку: статутний капітал збільшується на 33,3%, - до 13,545 мільярда гривень.

Раніше Triantal Investments Ltd. офіційно заявила про намір придбати акції Приватбанку номінальною вартістю 3,385 мільярда гривень.

Найбільший в Україні ПриватБанк заснований в 1992 році. Найбільшими акціонерами банку на 1 липня 2011 року були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, які володіли по 45% його статутного капіталу.

ZN.UA. Нагадаємо, що протягом останніх місяців бізнес групи «Приват» зазнав кількох невдач. Зокрема, «Дніпроазот» був оштрафований на 100 млн грн., закрилась «Газета по-київськи», компанія «Аеросвіт» пережила кілька страйків, Запорізький завод феросплавів був переведений на дорожчу електроенергію і тощо.