Клюєв: Україна залучить для дерегуляції бізнесу експертів зі світових рейтингових агентств

30 вересня 15:01

Найближчим часом Україна залучить експертів зі світових рейтингових агентств, які спеціалізуються на темі свободи ведення бізнесу.

 

Про це пише в своїй статті для ZN.UA перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв.

«Їхні пропозиції будуть обов’язково узагальнені і втілені в життя. Упевнений, до кінця року ми суттєво просунемося в справі дерегуляції економіки Україні», - зазначив він.

«Наведення порядку в дозвільній системі, ефективна і масштабна дерегуляція стали пріоритетними для уряду з перших днів роботи. Приміром, на сьогоднішній момент скасовано 35 тис. з 58 тис. раніше діючих місцевих регуляторних актів, які були визнані бар’єрами для ведення бізнесу в країні», - повідомив перший віце-прем'єр.

«Попереду ще велика робота, наприклад значне скорочення бланків суворої звітності; в парламенті очікують на ухвалення закони про скасування обов’язкового використання печаток, про підвищення відповідальності чиновників за зрив дозвільних процедур; предметно займаємося темою нотаріату, БТІ. Люди втомилися від нескінченних поборів і очікують нормальної якості послуг, що надаються владою», - підкреслив А. Клюєв.

Детальніше читайте в статті Андрія Клюєва «Майбутнє Україна: глобальні виклики та можливості» в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».