Клюєв провів черговий раунд переговорів з підприємцями

14 сiчня 12:24

Черговий раунд переговорів першого віце-прем'єра Андрія Клюєва з окремими представниками підприємців, що протестують проти прийняття Податкового кодексу, пройшов конструктивно. Про це повідомило джерело в оточенні першого віце-прем'єра.

 

Черговий раунд переговорів першого віце-прем'єра Андрія Клюєва з окремими представниками підприємців, що протестують проти прийняття Податкового кодексу, пройшов конструктивно. Про це повідомило джерело в оточенні першого віце-прем'єра.
"У середу Клюєв провів чергову, досить тривалу зустріч з мітингуючими. Переговори були конструктивними", - сказало джерело.
"Обидві сторони налаштовані конструктивно і хочуть прийти до нормальних результатів", - додав він.
З 22 листопада на Майдані Незалежності в Києві проходить безстрокова акція протесту підприємців. Вони вимагають від президента застосувати право вето до прийнятого Верховною Радою на минулому тижні Податковому кодексу що серйозно змінює умови ведення бізнесу зі спрощеної системи оподаткування.
У свою чергу прем'єр Микола Азаров перед від'їздом у Лівію і Єгипет у понеділок створив робочу групу під керівництвом Андрія Клюєва, у яку ввійшов також голова комітету Верховної Ради з питань податкової і митної політики Віталій Хомутинник для пошуку компромісу з підприємцями. Раніше 24 листопада стало відомо, що представники влади і підприємців погоджували п'ять можливих змін до Податкового кодексу в частині спрощеного оподаткування. За даними "Дзеркала тижня", що були отримані від джерел у Кабміні, такі домовленості були досягнуті під час зустрічі підприємців з першим віце-прем'єром Андрієм Клюєвим. Водночас, у Центральному штабі порятунку українського підприємництва підкреслюють що мітингуючі не згодні "на сепаратні переговори з владою" і вимагають ветування президентом цього Податкового кодексу. Також з критикою переговорів з владою виступила глава Запорізької профспілки підприємців "Ніка" Лідія Кривенко. "Переговори з віце-прем'єром Андрієм Клюєвим проводять лише декілька представників підприємців, і про що вони домовляються, невідомо. Адже ми сподівалися, що буде складена робоча група з представників усіх регіонів", - додала Кривенко. 22 листопада на Майдані почалися акції підприємців, що протестують проти прийняття нового Податкового кодексу. Нагадаємо Верховна Рада прийняла Податковий кодекс 18 листопада. Введення документу в цілому передбачене з 1 січня 2011 року, в той же час, для низки норм передбачений перехідний період від трьох до шести місяців. По матеріалах: Інтерфакс-Україна