Клюєв не дозволив Бойку придбати 72 АЗС за ціною, вдвічі вищою за ринкову

03 серпня 09:34

Мінекономрозвитку, очолюване першим віце-прем’єром Андрієм Клюєвим, відмовило дочірній компанії «Нафтогазу» в придбанні мережі 72 автозаправочних станцій за 1,3 млрд грн. Відповідне рішення було прийнято 20 липня, повідомляється в «Віснику державних закупівель».

 

Нагадаємо, що у травні Філія Управління з переробки газу та газового конденсату ДК «Укргазвидобування» ПАТ «НАК «Нафтогаз України» прийняла рішення про придбання мережі АЗС за неконкурентною процедурою закупівлі «у одного учасника» у кількох споріднених компаній, в тому числі ТОВ «Калина- Закарпаття» і ТОВ «Атіква».

До складу власників цих компаній у різний час входив Олексій Тамразов, нині перший заступник директора «Укргазвидобування». Саме він відповідав за закупівлі мережі АЗС для розвитку роздрібної мережі «Нафтогазу».

ZN.UA повідомляло раніше, що ціна однієї АЗС мала би скласти у середньому близько 18 млн грн. За підрахунками власників нафтового бізнесу, вона була принаймні вдвічі вищою від справжньої ринкової ціни. У результаті необґрунтовані втрати коштів держпідприємства склали би не менше, ніж 650 млн грн.