Клименко обіцяє скоротити перевірки підприємств майже вдвічі

09 листопада 07:47

Голова ДПС України Олександр Клименко доручив до кінця року скоротити кількість планових перевірок суб’єктів господарювання на 59%. Про це він заявив під час селекторної наради, повідомляє прес-служба ДПС.

 

За його словами, порівняно з минулим роком кількість документальних перевірок суб’єктів господарювання зменшилася майже наполовину – на 48%. До плану-графіку перевірок включено 12,2 тис. підприємств. Рік тому цей показник складав 23,3 тис.

«До цього ми принципово дотримувалися задекларованої позиції щодо невтручання у діяльність сумлінних платників. Кадрові ротації на політику нашого відомства у цьому питанні ніяк не вплинуть. Навпаки, робота зі створення сприятливих умов для бізнесу, зі зниження фіскального тиску на економіку має бути посилена», - підкреслив О.Клименко.

За даними ДПС у березні 2011 року кількість планових перевірок юридичних осіб зменшено на 32,1% порівняно з відповідним періодом минулого року, на ІІ квартал 2011 року - на 54%, на ІІІ квартал - на 57%.

На ІV квартал 2011 року, згідно з дорученням керівництва ДПСУ, відбудеться зменшення на 59% порівняно із ІV кварталом 2010 року.

Нагадаємо, що президент України Віктор Янукович призначив екс-голову ДПС Віталія Захарченка міністром внутрішніх справ, а О.Клименка - главою ДПС.

Експерти вважають, що новопризначені керівники входять до неформальної групи «хлопців Януковича».

О.Клименко є наймолодшим керівником податкової служби за всю її історію - наступного тижня йому виповниться 31 рік. До переїзду до Києва у лютому 2011 року він більше року керував податковою адміністрацією в Донецькій області. До цього він обіймав керівні посади у спеціалізованій інспекції по роботі з великими платниками Донецька.