Клименко в боротьбі з тінізацією економіки буде покладатися на "інтелект слідчих"

18 березня 18:23

У рамках "оптимізації системи розслідування економічних злочинів" міністр доходів і зборів обіцяє застосувати свою "головну зброю - інтелект слідчих та сучасні інформаційні технології".

 

Міністерство доходів і зборів підтримує зазначені президентом України Віктором Януковичем у Національному плані дій на 2013-1014 роки завдання з оптимізації функцій щодо розслідування злочинів в економічній сфері проти держави.

Про це в своєму зверненні заявив глава відомства Олександр Клименко. Звернення приурочено до підписання президентом Віктором Януковичем положення про Міндоходів.

Так, відзначає Клименко, "головною зброєю в боротьбі з "тінізацією" економіки і випадками умисного ухилення від податків повинен стати інтелект слідчих та сучасні інформаційні технології".

За словами міністра, збір доказів, проведення необхідних експертиз, правова оцінка виявлених порушень "можуть і повинні проводитися дистанційно, без тиску на платників.

"Тому наступним нашим кроком стане оптимізація системи розслідування економічних злочинів, переорієнтація роботи податкової міліції у межах ризикоорієнтованої системи", - сказано в його зверненні.

Крім цього, зазначив глава Міндоходів, найближчим часом буде проведено скорочення особового складу податкової міліції "до оптимальної кількості". Відповідне доручення вже отримала кадрова служба нового відомства, повідомив Клименко.

"Відтепер громадськість має чітке уявлення про всі аспекти нашої роботи. Це ще раз підтверджує наше прагнення бути для бізнесу прозорим, прогнозованим і стабільним партнером, від якого не слід чекати неприємних сюрпризів... Міндоходів прагне до того, щоб перетворитися в позбавлене від бюрократії, працездатне, доброзичливе до платника і безжальне до шахрая відомство сучасного зразка", - резюмував Клименко. !zn

Читайте також:

Створення фінансової поліції несе в собі загрозу державного перевороту, - експерт

Законопроект про фінансову поліцію перепишуть, щоб вгамувати обурення бізнесу

Фінансовій поліції буде байдуже на основні права людини

Клименко: Рішення про фінансову поліцію буде приймати особисто Янукович