Клименко: Рішення про фінансову поліцію буде приймати особисто Янукович

13 березня 12:55

Міндоходів буде підкорятися рішенням глави держави, відзначив глава Клименко, який вважає, що контролювати бізнес має тільки його відомство.

 

Рішення про створення фінансової поліції прийматиме президент України Віктор Янукович. Про це заявив міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, коментуючи на прохання журналістів дану ініціативу.

"Рішення щодо фінансової поліції прийме президент України, і міністерство буде виконувати це рішення", - зазначив Клименко.

Він у черговий раз підкреслив, що Міндоходів робить усе для поліпшення інвестиційного клімату.

Нагадаємо, напередодні у ЗМІ з'явився проект закону "Про Службу фінансових розслідувань України". Ним передбачається, що Служба фінансових розслідувань, яка буде протидіяти економічній злочинності, повинна стати окремим силовим органом зі спеціальним статусом, що підпорядковується безпосередньо президентові.

Фінансову поліцію хочуть наділити надповноваженнями і підпорядкувати Януковичу

Відзначимо, раніше голова МВС Віталій Захарченко відзначав, що серед керівництва держави ще немає єдиної точки зору, на базі якого відомства буде створена така структура. При цьому сам Захарченко висловлювався проти створення окремої служби, на його думку, потрібно зміцнювати цей напрямок в межах Міністерства внутрішніх справ.

За інформацією джерел, майже всі міністерства критично налаштовані на цю ідею.

Сам же Олександр Клименко, будучи керівником Державної податкової служби, заявляв, що контролювати бізнес має тільки його відомство. За його словами, щоб до бізнесу "не приходили всі кому не треба", має бути один комунікатор, і це повинна бути виключно податкова служба і пов'язані з нею органи.

На сьогодні кожен економічний блок у МВС, СБУ і податковій мають свої спецпідрозділи, розвідки, обліки тощо. !zn

Читайте також:

У Януковича відхрестилися від ідеї створення фінансової поліції з мегаповноваженнями

Глава МВС Захарченко проти створення фінансової поліції

Голова податкової вважає, що контролювати бізнес має тільки його відомство