"Київводоканал" може виділити 2 млрд грн на оновлення водопровідних мереж

22 червня 19:32

На оновлення трубопровідних мереж Києва може бути виділено близько 2 млрд грн. Про це на прямій телефонній лінії в газеті "Аргументи і факти" повідомив головний інженер департаменту експлуатації водопровідного господарства ВАТ "АК" Київводоканал" Володимир Костюк.

 

"Сьогодні спільно з Київською міською адміністрацією розробляється регіональна програма розвитку та реконструкції водопровідного господарства міста Києва на найближчі 5-6 років. Ця програма найближчим часом буде подана в депутатський корпус на розгляд та узгодження. Безумовно, одним з пунктів цієї програми є перекладка та оновлення труб у місті Києві. Потрібно близько 2 млрд грн, щоб у пріоритетному порядку провести це оновлення", - заявив В. Костюк.

За його словами, питання фінансування ще не вирішено і будуть розглянуті будь-які варіанти: бюджетні гроші, міські та інвесторські. "До 27 червня буде затверджено програму з цього питання", - додав він.

Крім того, В. Костюк повідомив, що окремим пунктом програми є технічне забезпечення міських бюветів: "Протягом тижня буде укладено договір з технічного обслуговування 183 бюветів Києва. Тому бюветні комплекси будуть приведені в порядок і забезпечена нормальна їх робота". За його словами, щорічно на реконструкцію та техзабезпечення бюветів буде виділятися приблизно 4,6 млн грн.

Також, "Київводоканал" протягом двох років планує перейти на більш сучасні знезаражувальні засоби води, ніж хлор.

В. Костюк зазначив, що "Київводоканал" вже працює над цим не один рік. "Зараз ми ближче всього за останні п'ять років наблизилися до вирішення цього питання. Сьогодні розглядається технічна пропозиція по можливості
будівництва заводів з виробництва гіпохлориду натрію", зазначив він.

Також він додав, що такі технології використовуються в багатьох містах Росії, наприклад в Москві, і Санкт-Петербурзі, і в Києві на семи станціях артезіанського водопостачання застосовується така практика.