Київрада відмовляється приймати бюджет столиці на 2013 рік

20 грудня 08:42

Столична влада відмовляється приймати бюджет на 2013 рік, тому, що він поставить Київ на межу виживання.

 

Київська міськрада відмовляється приймати бюджет на межі виживання. Про це на засіданні Київради заявила його секретар Галина Герега.

За її словами, прийнятий Верховною Радою держбюджет-2013 «поставив Київ на межу виживання».

«На розвиток ми не отримаємо гроші. Тому навряд чи знайдеться сміливець в сесійній залі, який проголосує за те, щоб прийняти такий бюджет», - заявила Герега.

Нагадаємо, у столиці склалася критична ситуація навколо прийняття міського бюджету на 2013 рік. Так, у підписаному президентом Віктором Януковичем Держбюджеті-2013 як і раніше закріплена норма, за якою у столиці забирається половина надходжень від прибуткового податку. У Держбюджеті також немає субвенції на виконання Києвом функції столиці. Крім того, витрати на делеговані функції на наступний рік спущені Мінфіном у розмірі, що дозволяє виплачувати зарплату бюджетникам тільки на рівні чистого окладу - без будь-яких надбавок і премій.

Голова КМДА Олександр Попов раніше заявив, що держбюджет-2013 не відповідає інтересам киян і фінансово не гарантує забезпечення нормальної життєдіяльності столиці. На його думку, недофінансування може призвести до перебоїв у роботі громадського транспорту, житлово-комунального господарства та інших сфер життєдіяльності Києва. !zn

Читайте також:

Кличко повідомив про намір влади ліквідувати самоврядування в Києві

Кличко запропонував обрати мера Києва і нову міську владу 3 червня

Київ вирішили розділити на зони