"Київенерго" у найближчі три роки перейде на прямі договори з половиною киян

26 березня 12:21

З 1 квітня 2013 року компанія починає укладення прямих договорів про надання послуг з централізованого опалення і гарячого водопостачання з жителями трьох районів столиці.

 

Публічне акціонерне товариство "Київенерго" розширює пілотний проект з надання комунальних послуг централізованого опалення (ЦО) і гарячого водопостачання (ГВП) кінцевому споживачеві на житлових масивах Троєщина, Поділ і Голосіїв.

"Розуміючи процес лібералізації ринку, компанія розглядає питання виконання функцій виконавця послуг з централізованого опалення і гарячого водопостачання. Протягом наступних трьох років ми розглядаємо плани щодо переходу на прямі договори з половиною жителів Києва", - відзначив генеральний директор ВАТ "Київенерго" Олександр Фоменко.

Як повідомили у прес-службі "Київенерго", з 1 квітня 2013 року компанія починає укладення прямих договорів про надання послуг з ЦО і ГВП з жителями 5 житлових будинків на Троєщині, які обслуговують ЖБК "Арсеналець-25" і ОСББ "Силует".

У квітні-травні "Київенерго" продовжить підписання договорів про надання послуг з ЦО і ГВП з жителями 47 будинків на Троєщині та Подолі. Зокрема, це будинки, розташовані в межах обслуговування центральних теплових пунктів на вул. Каштановій, 13-А, проспекті Маяковського, 59-А, вул. Бальзака, 48-А, вул. Почайнинській, 64 і вул. Костянтинівській, 61. У той же час компанія приступить до укладення договорів з жителями двох будинків на вул. Трутенка у Голосієві.

"Необхідними умовами для переходу на прямі договори з ЦО і ГВП залишаються наявність загальнобудинкових приладів обліку теплової енергії та гарячої води; належний технічний стан внутрішньобудинкових мереж; врегулювання питання про реструктуризацію заборгованості за теплову енергію, спожиту до моменту укладення прямих договорів з жителями", - відзначили у прес-службі.

Нагадаємо, що зараз виконавцями послуг ЦО і ГВП у Києві у більшості будинків є їхні балансоутримувачі.

У квітні 2011 року "Київенерго" почала пілотний проект з надання киянам комунальних послуг централізованого опалення і гарячого водопостачання. Проект стартував у мікрорайонах котелень за адресами: провулок Деміївський, 3 і вул. Китаївська, 22 в Голосіївському районі. Всього пілотний проект охопив 9 будинків, у тому числі 5 житлових.

Як відомо, ПАТ "Київенерго" виробляє і постачає теплову та електричну енергію в Києві, входить до складу ДТЕК. ДТЕК - найбільша енергетична компанія України, що належить Рінату Ахметову. !zn

Читайте також:

Після введення "економічно обґрунтованих" тарифів комуналка подорожчає на третину

У президента наполягають, що подорожчання "комуналки" вигідне бідним

За самовільну відмову від централізованого опалення будуть штрафувати

За ремонт тепломереж і водопроводів будуть брати гроші з споживачів