Київ отримав півмільярда грн дотацій з бюджету і має намір здійснити внутрішню позику на 1,1 млрд грн

25 квiтня 15:14

536,6 млн грн дотацій для Києва підуть на виплату зарплат працівникам бюджетних установ, ремонт і розмітку міських автодоріг, утримання мереж зовнішнього освітлення та соціальні виплати.

 

Київ отримав додаткову дотацію в сумі 536,6 млн грн з державного бюджету. Про це повідомив заступник Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслан Крамаренко, якого цитує прес-служба КМДА.

«Ці гроші підуть на виплату заробітної плати працівникам КП «Київпастранс», поточне утримання, ремонт і розмітку міських автодоріг, утримання мереж зовнішнього освітлення та інші першочергові заходи. Крім того, гроші будуть використані для збільшення соціального захисту киян», - заявив Крамаренко.

«76,4 млн грн планується направити на оплату праці працівників бюджетних установ, 6,4 млн грн - на поліпшення надання соціальних послуг найбільш незахищеним верствам населення, близько 1 млн грн - на підвищення рівня матеріального забезпечення інвалідів І та ІІ групи внаслідок психічного розладу» , - пояснив чиновник.

Також 200 млн грн пропонується направити на поточні витрати для обслуговування інфраструктури та соціальні виплати, зокрема, на пільгове медичне забезпечення чорнобильців.

Враховуючи ці надходження, глава КМДА Олександр Попов доручив внести на розгляд Київради в четвер відповідний проект рішення про внесення змін до міського бюджету. !zn

Читайте також:

Київська влада просить Мінфін дозволити їй знову позичити: нічим повернути старий борг

Громадські рейдери як пляма на репутації нової київської влади

Омельченко: Попов так і не повернув Києву основні активи, вкрадені Черновецьким