Китайський юань досяг історичного максимуму щодо долара США

20 березня 17:16

Збільшення попиту на юань відбулося після того, як центробанк Китаю несподівано для учасників ринку розширив на верхній коридор валютного коливання національної валюти.

 

Обмінний курс китайського юаня 20 березня досяг історичного максимуму щодо американського долара. "Зростання курсу юаня до долара перевищило найсміливіші прогнози учасників ринку", - відзначає аналітичний інтернет-портал "Хесюнь".

У повідомленні наголошується, що "певний вплив" на зміцнення юаня здійснили "нові заходи китайського уряду зі стримування збільшення цін на ринку нерухомості і нещодавні операції Народного банку Китаю (центробанку) щодо скорочення грошової маси".

У середині дня за один долар на фінансових ринках КНР давали 6,2120 юаня. З моменту створення у Китаї у 1994 році внутрішнього валютного ринку національна валюта ніколи не коштувала так дорого порівняно з американським доларом.

Збільшення попиту на юань відбулося після того, як центробанк Китаю несподівано для учасників ринку розширив на 0,07% верхній коридор валютного коливання національної валюти. Експерти пояснюють зміцнення китайської валюти зростанням світових цін на сировину і підсумками візиту до КНР міністра фінансів США Джейкоба Лью.

США вже протягом кількох років домагаються від Китаю підвищення обмінного курсу для того, щоб знизити конкурентоспроможність китайських товарів. Як відзначає "Хесюнь", у довгостроковій перспективі долар зберігає потенціал до зростання. Цьому сприяє нещодавнє зростання активності виробничого сектору США. !zn