Китайська Geely відновить збірку авто в Україні

11 червня 15:15

Кременчуцький автоскладальний завод, що входить до групи компаній АІС, планує відновити зборку китайських автомобілів Geely.

 

Керівництво українського представництва китайського автовиробника Geely веде переговори щодо відновлення складання машин цієї марки в Україні - на Кременчуцькому автоскладальному заводі. Про це повідомив директор підприємства Микола Черниш.

За його словами, в даний час ведуться переговори про випуск двох нових моделей Geely. "Не виключено, що ми повернемося до збірки Geely. Будемо збирати дві нові моделі. Плануємо це на серпень", - сказав директор підприємства.

Разом з тим обсяги випуску даних автомобілів поки КрАСЗ не уточнює.

В даний час КрАСЗ не здійснює збірку китайських автомобілів Geely. Всі авто цієї марки поставляються в Україну в готовому вигляді. Кременчуцький автозавод збирав автомобілі Geely з березня 2007 року.

Іномарки знову дорожчатимуть: Україна введе мито на імпорт авто


Нагадаємо, бренд Geely лідирує по продажах серед китайських брендів на українському ринку. За словами директора дистриб'юторської компанії Geely ГК АІС Андрія Самохвалова, в 2012 році в Україні вже продано 2,7 тис. авто цієї марки, що на 57% більше аналогічного періоду минулого року. Китайська сторона сподівається в поточному році продати в Україні близько 10 тис. автомобілів, тоді як минулого року - 6,65 тис. машин. !zn

Читайте також:

Янукович таємно поповнив свій автопарк чотирма броньованими «Мерседесами»


Син Януковича розкритикував рішення підвищити мита на іномарки


У Верховній Раді запропонували скасувати обов'язкову автоцивілку