Китайська Geely хоче відновити збирання авто в Україні

25 квiтня 21:17

У зв'язку з введенням спецмита Geely розглядає можливість поновлення складання автомобілів на Кременчуцькому заводі.

 

Корпорація Geely, що входить у десятку найбільших автовиробників Китаю, розглядає можливість поновлення великовузлового (SKD) складання машин на Кременчуцькому автоскладальному заводі в Полтавській області.

Як повідомив віце-президент і генеральний менеджер з розвитку Geely Holding Group доктор Лінь Джан, подібний крок може бути здійснено в зв'язку з введенням спеціальних мит на імпорт в Україну нових легкових автомобілів з об'ємом двигуна 1000-2200 куб. см.

Лінь Джан також зазначив, що Україна була, є і буде пріоритетним ринком для компанії Geely. За обсягами продажів вона займає перше місце серед 46 країн, де представлена продукція компанії.

"Ми очікуємо, що, незважаючи на введення спецмита, в 2013 році нам не лише вдасться зберегти лідируючі позиції на українському ринку, але і збільшити продажі. Для цього в нас є широка модельна лінійка, яку незабаром поповнить наш перший кросовер Geely GX7. Також зараз ми обговорюємо можливість поставки в Україну бізнес-седана Geely Emgrand EC8", - зазначив він.

Щодо будівництва нових заводів, зокрема, в Україні, то, за словами генерального менеджера, це питання досить складне, оскільки подібний проект вимагає серйозних капіталовкладень.

"Ми давно ведемо пошук відповідного виробничого майданчика в одній з країн СНД, але поки що рішення з даного питання не прийнято", - зазначив він.

Нагадаємо, виробництво автотранспорту в Україні продовжує скорочуватися. Всього за підсумками 2012 року українські виробники випустили 76,281 тисяч автомобілів і автобусів, що на 27,1% менше, ніж за 2011 рік.

Виробництво на Кременчуцькому автоскладальному заводі за цей період впало вдвічі - до 3,3 тис. авто. На підприємстві збирають автомобілі південнокорейської марки SsangYong.

Представники автопрому вважають ситуацію в галузі критичною: в тому числі через відсутність дієвих заходів держави і конкретних програм з підтримки галузі та стимулювання ринку. !zn

Читайте також:

Іномарки можуть обкласти ще однією митом, ціни на них виростуть на 15%

Законністю спецмита на іномарки займеться суд