Керівництво Хмельницької АЕС купує службовий джип за 800 тис. і бере кредит на модернізацію

13 вересня 08:32

Керівництво Хмельницької АЕС купує джип Toyota Land Cruiser 200 вартістю близько 800 тис грн одночасно з отриманням великої позики з-за кордону на модернізацію систем безпеки АЕС.

 

Як повідомляє офіційний інтернет-портал «Вісника державних закупівель», Хмельницька АЕС, яка входить до структури Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом», оголосила про проведення закупівлі автомобіля Toyota Land Cruiser 200.

Закупівля повинна відбутися у IV кварталі 2011 року за кошти підприємства.

Вартість цього автомобіля в автодилерів варіюється від $86 125 тис. (690 тис. грн) до $98 тис. (приблизно 785 тис. грн) залежно від комплектації.

Як пояснили у тендерному комітеті Хмельницької АЕС, купівля автомобіля необхідна для безпеки керівництва підприємства під час далеких і тривалих відряджень.

«Я не розумію, що вас шокує в цьому. Ми ж не купуємо ... Lamborghini», - сказав представник тендерного комітету.

Тим часом керівники Хмельницької атомної електростанції з «Енергоатому» залучають кредитні кошти на придбання обладнання для Запорізької та Хмельницької АЕС.

Як повідомлялося раніше, влітку цього року «Енергоатом» у результаті конкурсних торгів обрала АТ «Чеський експортний банк» для залучення кредитів на суму 747 898 млн чеських крон (в еквіваленті, 1 чеська крона - приблизно 0,47 грн). Гроші буде витрачено також на безпеку - системи виробничого захисту для енергоблоків чеської автомобільної компанії Skoda Auto.

Нагадаємо, у липні 2010 року голова уряду доручив Держказначейству припинити фінансування головних розпорядників бюджетних коштів на закупівлю службових автомобілів, меблів, і на проведення ремонту у кабінетах.