Кабмін запускає нову житлову програму - «Оренда з правом викупу»

18 вересня 13:56

Участь у цій програмі зможуть взяти всі, кому потрібне житло. Програма передбачає надання житла в кредит з правом викупу під 3% річних без початкового внеску. «Оренда з правом викупу» відрізняється від програми «Доступне житло» тим, що держава не відшкодовує 13% вартості житла.

 

Вже наступного тижня Кабмін планує запустити нову житлову програму під назвою «Оренда з правом викупу». Про це повідомив голова правління Державної іпотечної установи Валентин Рибачук.

«У наступний понеділок або середу. Подивимося, як швидко спрацює Міністерство фінансів», - зазначив Рибачук.

Участь у цій програмі зможуть взяти всі, кому потрібне житло. Програма передбачає надання житла в кредит з правом викупу під 3% річних без початкового внеску.

«Оренда з правом викупу» відрізняється від програми «Доступне житло» тим, що в другій програмі держава відшкодовує 13%, а в першій ніхто нічого не відшкодовує», - повідомив Рибачук.

Механізм дії програми голова правління ДІУ пояснив так: «Наша організація буде викуповувати квартири, здавати в оренду, але з правом викупу. Крім того, ми будемо купувати недобудовані об'єкти в банків, потім їх облаштовувати і здавати в оренду. Таким чином, ми одночасно запустимо фінансову систему ».

Вартість квадратного метра «програмного» житла в Києві коштуватиме 7,5 тис. грн, в обласних центрах - 5,5 тис. грн та 4,3 тис. грн в маленьких містах. !zn

Читайте також:

Коло претендентів на «доступне житло» звузилося

Охочих отримати дешеву іпотеку «від Януковича» скоро буде більше, ніж доступних квартир

Київський ринок нерухомості повільно рухається до «дна»