Кабмін хоче знизити мита на морські делікатеси, яхти та автомобілі

15 листопада 07:18

У парламенті зареєстрований проект закону про зменшення пільгових ставок ввізного мита у відповідності з рівнем, визначеним СОТ.

 

Кабінет міністрів пропонує зменшити пільгові ставки ввізного мита на низку товарів.

Зокрема - на деякі готові або консервовані молюски та ракоподібні, консервовані плоди та горіхи (без спирту і цукру), нові великолітражні легкові автомобілі (з робочим об'ємом двигуна більше 3000 см. куб.), човни, моторні катери і морські яхти.

Відповідний законопроект № 11423 «Про внесення змін до Митного тарифу України, затвердженого Законом України «Про Митний тариф України» опубліковано на сайті Верховної Ради.

Як наголошується в документі, мита на морські делікатеси пропонується знизити з 15% до 10%, на легкові автомобілі - з 6% до 5%, на яхти - з 8% до 7,5%.

Проект Закону розроблений Мінекономрозвитку разом з Держмитслужбою.

У пояснювальній записці до проекту уточнюється, що цілями його прийняття є, по-перше, приведення ставок ввізного мита на продукцію і товари у відповідність із рівнем, визначеним графіком тарифних зобов'язань України перед СОТ.

По-друге, приведення товарної номенклатури у відповідність з вимогами ГС-2012 на виконання міжнародних зобов'язань, узятих у рамках Міжнародної конвенції про Гармонізовану систему опису та кодування товарів.

По-третє, усунення розбіжностей у версіях систем української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності України та країн - торговельних партнерів.

А також прискорення і спрощення процедури митного оформлення товарів під час здійснення зовнішньоторговельних операцій і стандартизація зовнішньоторговельної документації. !zn

Читайте також:

Україна посилить контроль над імпортом телефонів, електроніки та ювелірних виробів

МЗС: Україна не прагне до Митного союзу

У Кабміні не збираються відмовлятися від перегляду мит - їх «підтримали 110 членів СОТ»

Митниця буде стежити за транзитними товарами за допомогою супутника