Кабмін затвердив порядок приватизації шахт

10 квiтня 17:47

Постанову Кабінету міністрів України №238 від 8 квітня 2013 року оприлюднено на урядовому порталі.

 

Уряд України затвердив порядок проведення аукціонів та інвестиційних конкурсів із продажу цілісних майнових комплексів, пакетів акцій державних вугледобувних підприємств.

Відповідну постанову Кабінету міністрів України №238 від 8 квітня 2013 року оприлюднено на урядовому сайті.

Згідно з документом, для участі в інвестиційному конкурсі потенційні інвестори повинні направити на розгляд Міністерства енергетики та вугільної промисловості інвестиційний проект об'єкта приватизації.

Міністерство розглядає протягом 30 днів інвестиційні проекти, представлені потенційними інвесторами, після чого узгоджені проекти подаються Міненерговугілля разом з супровідним листом Фонду державного майна для подальшого розгляду на засіданні конкурсної комісії. Потенційні інвестори після надходження від Міненерговугілля узгодження інвестиційного проекту подають не пізніше, ніж за сім днів до дати проведення конкурсу Фонду державного майна, конкурсні інвестиційні пропозиції і документи, що їх підтверджують.

У разі, якщо Міненерговугілля погодило інвестиційний проект тільки одного потенційного інвестора і подані ним конкурсні інвестиційні пропозиції і підтверджувальні документи визнано конкурсною комісією такими,що відповідають вимогам законодавства та умовам конкурсу, комісія може визнати такого інвестора переможцем конкурсу.

Продаж пакету акцій на аукціоні здійснюється за вже певною процедурою, затвердженою Фондом державного майна, Антимонопольним комітетом і НКЦБФР.

Нагадаємо, в кінці вересня 2012 року Кабінет міністрів України доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості спільно з Фондом держмайна провести корпоратизацію державних вугледобувних підприємств протягом 2012-2014 рр.

Однак 1 квітня Кабмін ухвалив нове рішення, яким відклав терміни початку корпоратизації держшахт на 2014 рік.

Нагадаємо, що приватизація вуглевидобувних підприємств буде проходити за новою для України процедурою. Збиткові шахти продадуть за символічну ціну - 1 гривню, а змагання між покупцями буде полягати в тому, хто більше вкладе в розвиток підприємств.

Як раніше писало ZN.UA, на приватизацію шахт за 1 грн. націлилася бізнес-група сина президента Олександра Януковича. !zn

Читайте також:

Раздраконим вуглепром?

Інвестиційно-привабливі шахти України приватизують до 2014 року

Янукович-молодший відбирає у Ахметова звання "маршала" вугільної галузі

Старший син Януковича націлився на приватизацію державних шахт за 1 грн

Статутний фонд "Енергоатому" після корпоратизації може скласти 100 млрд грн