Кабмін відклав розгляд ситуації навколо угоди з будівництва LNG-терміналу

09 сiчня 10:20

Кабінет міністрів розгляне рішення слідчої комісії щодо LNG-терміналу на наступному засіданні. Відтермінування розгляду пов'язане з тим, що спочатку потрібно особисто доповісти про результати проведеної роботи прем'єр-міністрові.

 

Кабінет міністрів України відклав розгляд результатів роботи комісії з перевірки обставин підписання угоди про співпрацю з іспанською Gas Natural Fenosa в рамках будівництва LNG-терміналу.

"На сьогоднішньому засіданні уряду це питання розглядатися не буде. Його буде розглянуто на наступному тижні", - повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький 9 січня перед початком засідання.

За його словами, комісія вже ухвалила рішення з цього питання, а відтермінування розгляду цієї теми на засіданні уряду пов'язане з тим, що спочатку потрібно особисто доповісти про результати проведеної роботи прем'єр-міністру Миколі Азарову.

"Потрібно особисто доповісти прем'єр-міністру, для того, щоб визначити всі моменти, які були під час підписання угоди", - додав він.

Як повідомлялося, Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України 26 листопада 2012 року підписало угоду про співпрацю з іспанською Gas Natural Fenosa в рамках будівництва LNG-терміналу в Одеській області.

З іспанської сторони документ підписав Джорді Сарда Бонвеі, який раніше також фігурував як представник компанії Enegas (Іспанія), що нібито зацікавлена в інвестуванні в український LNG-термінал.

Однак компанії Gas Natural Fenosa і Enegas заявили, що будь-яких документів не підписували, а Джорді Сарда Бонвеі не є їхнім представником. Іспанські компанії також додали, що не розглядають питання участі в консорціумі з будівництва LNG-терміналу в Україні.

Як пояснив куратор Національного проекту "LNG-термінал" Віталій Дем'янюк, Сарда Бонвеі є професійним комерційним представником, працює в інтересах багатьох іспанських компаній.

За даними західних ЗМІ, 43-літній бізнесмен з Барселони Сарда Бонвеі був раніше інструктором з лижного спорту

Об'єднана опозиція "Батьківщина" вимагає притягти до відповідальності президента України Віктора Януковича, прем'єр-міністра Азарова й голову Держінвестпроекту Владислава Каськіва за угоду щодо співпраці в рамках будівництва LNG-терміналу з "невідомим іспанським інвестором". !zn

Читайте також:

Янукович хоче "перезавантажити" Каськіва, але про відставку нічого не говорить

На іспанця, який підписав контракт з Каськівим, подали в суд за шахрайство

Україна відмовилася від найму американської компанії для поліпшення іміджу проекту LNG-термінал

Каськів вирішив провести Олімпіаду-2022 на землях, контрольованих його родиною