Кабмін оптимізує ефективне управління бюджетними ресурсами

27 лютого 20:04

Уряд планує впровадити сучасні методи оцінки ефективності бюджетних витрат і відповідного програмного керування.

 

Український уряд планує перейти на нові принципи кредитування вітчизняної економіки. Це передбачено Державною програмою активізації економіки на 2013-2014 рр., яку сьогодні було представлено на засіданні Кабінету Міністрів України.

Уряд планує впровадити сучасні методи оцінки ефективності бюджетних витрат і відповідного програмного керування. Це зорієнтує бюджетний процес на прозорий розподіл коштів і максимально ефективне управління бюджетними ресурсами відповідно до пріоритетів державної політики.

Крім того, буде активізована політика залучення інвестицій у ті сектори економіки, які забезпечать зростання; буде вжите заходів щодо розвитку високотехнологічних та інфраструктурних галузей економіки. Здійснюватиметься пряма бюджетна підтримка низки проектів, спрямованих на структурну модернізацію промисловості. У першу чергу, це торкнеться авіаційної галузі, оборонно-промислового комплексу тощо.

Водночас, стратегія держпідтримки галузей економіки буде формуватися з урахуванням того, чи може держава в достатньому обсязі фінансувати окремі підприємства або економічні кластери. За відсутності таких можливостей, будуть залучатися інші джерела інвестицій: власні кошти підприємства, доходи від приватизації, кредитні ресурси тощо. Це дозволить вивільнити бюджетні кошти для підтримки пріоритетних галузей економіки, підвищити їх оборотність і збільшити доходи бюджету, знизити рівень державного боргу і забезпечити стимулювання внутрішнього виробництва.