Кабмін націоналізував "Приватбанк" на прохання його акціонерів – Гройсман

19 грудня 11:29

Вирішуючи долю "Привату", уряд враховував позицію його власників, а також думку РНБО, заявив прем'єр-міністр.

 

Приймаючи рішення про націоналізацію "Приватбанку", Кабмін враховував звернення його акціонерів, охочих добровільно передати банк під державний контроль, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Беручи до уваги лист акціонерів банку, які звернулися до держави з проханням їх добровільної передачі банку у власність держави, в тому числі, приймаючи рішення РНБО, Кабмін вчора прийняв відповідне рішення (про націоналізацію, – ред.)", – заявив прем'єр у своєму відеозверненні, оприлюдненому в Facebook.

Читайте також: Мінфін переведе зарплати до Приватбанку

За словами Гройсмана, рішення уряду спрямоване на забезпечення стабільності банківської системи України і захист вкладів громадян.

Кабінет міністрів України на засіданні у неділю, 18 грудня, ухвалив рішення про націоналізацію ПАТ "Приватбанк".

Слідкуйте за останніми подробицями переходу банку у держмайно в онлайн-трансляції Націоналізація Приватбанку: головне.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про те, що Кабмін готується до націоналізації "Приватбанку". Також повідомлялося, що бізнесмен Ігор Коломойський та інші акціонери "Приватбанку" погодилися з необхідністю його націоналізації.

Детальніше про сценарії та проблеми націоналізації "Приватбанку" читайте в статті Юлії Самаєвої ""Приват" - держава: за хід до мату" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".