Італія опинилася на порозі фінансової кризи

03 серпня 16:35

У Люксембурзі розпочалися кризові переговори між Італією та ЄС на тлі побоювань про те, що боргова криза може поширитися на третю за величиною економіку ЄС - Італію.

 

Міністр фінансів Італії Джуліо Тремонті зустрічається з головою ради міністрів фінансів країн єврозони Жаном-Клодом Юнкером після того, як італійський уряд був змушений заплатити рекордно високі відсотки для отримання кредиту від приватних інвесторів.

Також у середу прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі звернеться до парламенту з доповіддю про економічну ситуацію в країні.

Як повідомлялося, менше двох тижнів тому Греція отримала другий пакет фінансової допомоги від ЄС і МВФ, серед завдань якого було також попередження поширення фінансової кризи на інші країни.

Раніше Португалія та Ірландія також отримали фінансову допомогу для того, щоб вирішити свої боргові зобов'язання.

Італії вдалося уникнути проблем з боргами, незважаючи на найбільший борг у порівнянні до ВВП в Єврозоні - 120%.

Економіка Італії вдвічі більша, ніж Греції, Португалії та Ірландії разом узятих. Експерти стверджують, що сума пакету фінансової допомоги Італії буде така велика, що ЄС просто не зможе собі це дозволити.

Питання боргових зобов'язань Італії з'явився на порядку денному через політичні проблеми. Минулого місяця парламент Італії вжив заходів економії, однак тепер серед експертів виникають сумніви, чи зможе уряд здійснити ці скорочення.