Іспанія запросила у Європи 39,5 млрд євро допомоги

03 грудня 15:40

Після появи цієї новини євро підскочив до долара до шеститижневого максимуму - $1,31. Очікується, що переважно більша частина суми піде на рекапіталізацію націоналізованих банків.

 

Іспанія в понеділок, 3 грудня, попросила Європу надати їй кошти в розмірі 39,5 млрд евро ($51,4 млрд), необхідні для рекапіталізації банківського сектору, йдеться у повідомленні Міністерства економіки країни.

Після появи цієї новини євро підскочив до долара до шеститижневого максимуму - $1,31, повідомляє Reuters.

Із запитуваної суми 37 млрд євро будуть направлені на рекапіталізацію чотирьох націоналізованих банків: Bankia, Catalunya Banc, NCG Banco і Banco de Valencia. 2,5 млрд євро підуть для так званого "поганого банку". Кошти мають бути переведені у фонд допомоги банкам FROB приблизно 12 грудня.

Очікується, що міністри фінансів єврозони схвалять це переведення ввечері у понеділок, коли зберуться у Брюсселі на щомісячне засідання.

Після того як 11 жовтня рейтингове агентство S&P знизило рейтинг Іспанії відразу на два ступені, а через п'ять днів знизило довгострокові кредитні рейтинги відразу одинадцяти іспанських банків, експерти очікували, що країна все-таки звернеться по допомогу до Євросоюзу. !zn

Читайте також:

Боргові проблеми Іспанії можуть опустити курс євро в Україні до 9,5 грн

Іспанія відмовляється від традиційної сієсти заради порятунку економіки

Євросоюз погодився фінансово допомогти Іспанії