Іран спростував повідомлення про припинення постачань нафти країнам ЄС

15 лютого 14:00

Якби таке рішення було прийнято, про нього оголосила б Вища рада національної безпеки (ВРНБ), заявили в Міністерстві нафти Ірану.

 

Міністерство нафти Ірану спростувало повідомлення деяких іранських ЗМІ про припинення постачань нафти до шести європейських країн, передає агентство Рейтер.

Нагадаємо, що сьогодні раніше місцевий іранський телеканал Press TV повідомив, що Тегеран у відповідь на санкції Євросоюзу припинить постачання нафти Франції, Італії, Іспанії, Греції, Португалії та Нідерландам.

"Ми спростовуємо ці повідомлення... Якби таке рішення було прийнято, про нього б оголосила Вища рада національної безпеки (ВРНБ) Ірану", - заявив агентству представник міністерства.

Нагадаємо, в кінці січня 2012 Євросоюз схвалив новий пакет обмежувальних заходів стосовно Ірану, покликаний скоротити джерела фінансування ядерної програми країни. Рада ЄС ввела заборону на імпорт, придбання та транспортування іранської нафти і нафтопродуктів, а також на пов'язані з ним фінансові та страхові операції. Повністю нафтове ембарго щодо Ірану має набути чинності 1 липня 2012р., до цієї дати європейським країнам дозволено закуповувати іранську нафту за діючими контрактами.

Іран пригрозив симетричною відповіддю на економічні санкції ЄС. Парламент Ісламської Республіки пообіцяв прийняти закон про якнайшвидше припинення експорту нафти в Європу, не чекаючи на набуття чинності ембарго. !zn

Читайте також:

Обама: Проти Ірану будь-які заходи прийнятні

США ввели санкції проти третього за величиною іранського банку

Посли Євросоюзу домовилися заборонити імпорт нафти з Ірану

Озброєний конфлікт за участю Ірану катастрофічно позначиться на економіці

Війна з Іраном підніме ціну газу для України до 700 доларів