Ірак заплатив Україні за БТРи

08 серпня 09:46

Українська сторона в повному обсязі отримала сплату за вироблену в рамках реалізації контракту з Іраком бронетехніку, заявляють у держконцерні (ДК) «Укроборонпром».

 

«Контракт між Україною та Іраком на постачання бронетехніки виконується в цілому згідно з графіком. Українські виробники, зокрема, Харківське конструкторське бюро машинобудування ім.Морозова, а також ДП «Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма «Прогрес» отримали платежі за вироблену техніку в повному обсязі», - йдеться у заяві прес-секретаря генерального директора ДК «Укроборонпром» Юлії Стрижкіної.

Нагадаємо, що 12 липня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив про зрив платежів за поставлену до Іраку техніку.

Наприкінці 2009 року Україна та Ірак підписали контракт на постачання 420 машин БТР-4 на загальну суму
457,5 млн дол. Також іракська сторона замовила в Україні 6 літаків АН-32Б.

У числі основних виконавців контракту виступають Харківське конструкторське бюро машинобудування ім.Морозова (ХКБМ), Харківське конструкторське бюро двигунобудування (ХКБД), держпідприємство «Завод ім. Малишева» (Харків), ДП «Антонов» (Київ).

Перша партія бронетехніки у складі 26-ти машин БТР-4, 2-х машин технічного обслуговування та ремонту, 2-х тренажерів для підготовки екіпажів бронетранспортерів відвантажена іракському замовнику 20 квітня. За даними української сторони, 29 травня бронетехніка прибула до іракського порту Ум-КАссР.