Ірак зацікавлений в експорті української продукції

06 березня 13:59

Посол Іраку в Україні заявив, що його країну дуже цікавлять українські чорні метали і сільськогосподарська продукція.

 

Товарообіг між Україною та Іраком постійно росте і в 2012 році досяг рекордних показників - 872,5 млн дол. США. Така тенденція зростання спостерігається з 2009 року. Про це, аналізуючи динаміку україно-іракських відносин, сказав заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Олександр Пінський під час зустрічі з Послом Республіки Ірак в Україні Шоршем Халідом Саїдом 5 березня.

Як повідомляє РБК, цей показник на 4% більший порівняно з 2011 р. Експорт склав 872,3 млн дол. (збільшення на 4%, а імпорт - 0,2 млн дол. (збільшення на 85,3%). Позитивне сальдо - 872 млн дол. США.

"В контексті зовнішньоекономічної політики, Україна надає великого значення розвитку торгово-економічного співробітництва з країнами Близького Сходу і, звичайно ж, у першу чергу з Іраком. Між нашими країнами не існує суперечностей щодо шляхів і механізмів розвитку торгово-економічного співробітництва. Стабільно зростає товарообіг між нашими країнами, розширюється договірно-правова база", - зазначив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі.

Посол Шорш Халід Саїд у свою чергу розповів, що уряд Іраку проводить відкриту і заохочувальну торгову політику. Ринок цієї країни значною мірою потребує різноманітних товарів та послуг. Шорш Халід Саїд зазначив, що в першу чергу Ірак цікавлять українські чорні метали, сільськогосподарська продукція (м'ясо, птиця, масло), продукція оборонно-промислового комплексу.

Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі передав запрошення від імені Ігоря Прасолова його іракському колезі - міністру торгівлі Іраку Хайраллаха Хасана Бабакіра. Олександр Пінський висловив сподівання, що візит Міністра торгівлі Іраку у квітні додасть двосторонньому співробітництву новий імпульс. !zn