Інвестиційні рейтинги України впадуть, якщо влада створить фінансову поліцію, - думка

25 квiтня 13:46

Бізнес "однозначно злякається", якщо в Україні буде створено ще один контролюючий орган зі спеціальними функціями. У Європі, якщо подібні структури і працюють, то виключно законно, і підприємці можуть розраховувати на захист судової системи. Про Україну ж такого не скажеш.

 

У разі створення Служби фінансових розслідувань, позиції України у міжнародних інвестиційних рейтингах, таких як Doing Business, можуть погіршитися. Таку думку у коментарях DT.UA висловив заступник директора Інституту держави і права ім.Корецького Володимир Нагребельный.

"Інвестиційні рейтинги України підуть вниз, бізнес однозначно злякається. У Європі подібні структури працюють виключно законно, а підприємці в разі чого можуть розраховувати на захист судової системи. У нас такого немає", - констатував експерт.

За словами Нагребельного, сьогодні в Україні контролюючих органів більш ніж достатньо. "Створювати ще один зі спеціальними функціями недоречно", - переконаний правознавець.

У свою чергу президент УСПП Максим Кунченко підтверджує, що бізнес-спільнота не сприйме ініціативу створення Служби фінансових розслідувань з широкими повноваженнями, в тому вигляді, як планували деякі представники влади.

Як писало DT.UA, на думку експертів, створення в Україні інституту бізнес-омбудсмена принесло б для держави більше користі (з точки зору наповнення держбюджету завдяки поліпшенню інвест-клімату), ніж репресивні заходи на кшталт створення фінансової поліції. !zn

Читайте також:

МВФ не підтримує створення фінансової поліції

Створення фінансової поліції з надповноваженнями загрожує сплеском корупції

Фінансовій поліції буде плювати на основні права людини

Законопроект про фінансову поліцію перепишуть, щоб вгамувати обурення бізнесу