"Інтер" взяв кредит у банку Фірташа на суму понад 700 мільйонів

16 лютого 12:40

Кредит укладений строком на два роки під 11% річних. В забезпечення кредиту надано в заставу майнові права за договором банківського вкладу.

 

Загальні збори акціонерів ПАТ "Телеканал" Інтер" прийняли рішення про отримання кредиту в ПАТ "Комерційний банк "Надра" на суму 735,241 млн. гривень

Відповідну інформацію оприлюднено акціонерним товариством 15 лютого в загальнодоступній інформаційній базі Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку, передає "Телекритика".

"Кредитна лінія надається для поповнення обігових коштів та інших платежів, пов'язаних із веденням діяльності підприємства", - сказано в повідомленні.

Договір кредиту підписано 30 січня, вид кредиту - надання поновлюваної кредитної лінії з траншевим режимом кредитування.

Кредит укладено строком на два роки під 11% річних. В забезпечення кредиту надано в заставу майнові права за договором банківського вкладу.

30 січня було відкрито кредитну лінію і отримано перший транш на суму 172 млн 413 тис. 405 грн (23,45% до загального розміру кредиту).

Співвідношення суми кредиту до вартості активів на початок звітного року - 112,5%, вартість чистих активів емітента, розрахованих на початок року - 213 млн 287 тис. грн.

Нагадаємо, 1 лютого стало відомо, що GDF Media Ltd реалізувала опціон на купівлю 100% акцій U.A. Inter Media Group, що належить колишньому віце-прем'єрові Валерію Хорошковському.

У повідомленні зазначалося, що договір було підписано виходячи з оціночної вартості всієї медіагрупи - 2,5 млрд доларів.

Пізніше в Group DF офіційно повідомили, що акціонерами U.A. Inter Media Group стануть компанії, що належить Дмитру Фірташу і главі адміністрації президента України Сергія Льовочкіна.

Льовочкін уточнив, що його частка становитиме 20%. А після схвалення купівлі АМКУ він передасть свої акції в управління компанії Фірташа GDF Media Ltd.

У медіагрупу Inter Mediа Group Ltd. входять телеканали "Інтер", "Інтер+", НТН, К1, К2, "Ентер", "Ентер Фільм", "Мега", "MTV Україна", а також інші компанії в сфері продакшн і маркетингу.
Телеканал "Інтер" входить до трійки найбільш популярних телеканалів України (з часткою 14-16% за даними останніх місяців). !zn

Читайте також:

Хорошковському давали вибір: продати "Інтер" Льовочкіну або синові Януковича

Глава адміністрації президента Льовочкін стане співвласником "Інтера"

Хорошковському довелося покинути Україну

Азарова "шокував" випуск новин на одному з телеканалів