Індія обвалила ціни на пшеницю на світових ринках

14 грудня 08:45

Своїм рішенням експортувати 2,5 млн тонн зерна з держзапасів Індія спровокувала зниження цін на пшеницю до 5-місячного мінімуму.

 

На світових ринках 13 грудня ціни на пшеницю досягли п'ятимісячного мінімуму після повідомлення уряду Індії про рішення поставити на зовнішні ринки 2,5 млн тонн з державних запасів

За даними Bloomberg, після завершення торгів на Чиказькій біржі у середу березневий контракт на пшеницю подешевшав на 0,6%, до 8,07 доларів за бушель ($296,68/т).

Ціни знизилися, навіть незважаючи на прогноз Міністерства сільського господарства США про зниження експорту пшениці з країни на 4,5% - до 28,6 млн тонн, який був зроблений у вівторок.

На думку аналітиків, швидше за все, ця подія не позначиться на українських компаніях, пише "КоммерсантЪ-Украина".

"Торгівля пшеницею в українських портах вже припинена до літа наступного року, оскільки трейдери вивезли допустимий обсяг в 5,6 млн тонн", - прокоментувала аналітик ІК Dragon Capital Тамара Левченко.

Урожай зерна в Україні, за прогнозами Мінагропроду, в цьому році складе близько 46 млн тонн проти рекордних 56,7 млн тонн в 2011 році. Потребу країни в зерні експерти оцінюють в 28,7 млн тонн на рік. !zn

Читайте також:

Азаров має намір виміняти у норвежців омарів на пшеницю

Єгипет назвав умову, за якої залишить Україну в списку постачальників зерна

Українська пшениця програла аргентинській у боротьбі за постачання в Єгипет

Пшениця дорожчає на біржах через чутки про заборону експорту з України