Хорошковський з Арбузовим разом подумають, як змусити внутрішнього інвестора вийти з тіні

26 сiчня 12:29

Національний банк у 2012 році посилить співпрацю з Міністерством фінансів України.

 

Національний банк України планує в 2012 році посилити співпрацю з Міністерством фінансів України, розповів перший заступник голови НБУ Юрій Колобов в эфірі «5 каналу».

Він повідомив, що на початку тижня, 23 січня, перед відльотом до Вашингтону новопризначений міністр фінансів Валерій Хорошковський зустрівся з керівництвом Нацбанку.

Зокрема сторони обговорили можливість дозволити казначейству залучати та розміщувати на короткий термін свої ресурси (так, як це робиться в багатьох країнах, зокрема в Російській Федерації). За словами Ю.Колобова, це дозволить покращити економічну ситуацію в державі та залучити додаткові ресурси в економіку.

Не забули посадовці обговорити і кошти «внутрішнього інвестора», які, за оцінками різних експертів, сьогодні сягають не менше $60-70 млрд.

«Також ми дійшли згоди, що сьогодні доволі цікавим для економіки держави є внутрішній інвестор, якого необхідно стимулювати до виходу з тіньового ринку, зокрема за допомогою введення нового формату операцій з цінними паперами, ОВДЗ для фізичних осіб тощо», – цитує Ю.Колобова прес-служба Нацбанку. !zn

Читайте також:

НБУ думає, як змусити гроші "внутрішнього інвестора" працювати на економіку
Ярошенко загітував банкірів позичати побільше грошей уряду
Рівень тіньової економіки в Україні становить 52,8%