Грузія допоможе Україні з транспортуванням скрапленого газу з Азербайджану

18 травня 17:28

Для Грузії співробітництво в цій сфері є стратегічно важливим як для транзитної країни.

 

Україна та Грузія будуть співпрацювати у галузі поставок азербайджанського зрідженого газу в Україну через територію Грузії, повідомив перший віце-прем’єр Грузії Георгій Барамідзе.

Про це заявив, посилаючись на домовленості, досягнуті під час засідання міжурядової українсько-грузинської комісії з питань економічного співробітництва. За його словами, співпраця в цій сфері є стратегічно важливою для Грузії як транзитної країни.

"Не потрібно зайвий раз пояснювати значення диверсифікації енергетичних потоків. Грузія дуже зацікавлена виконувати конструктивну роль в цій сфері та створювати умови для конкуренції в цій сфері", - наголосив Барамідзе.

Він повідомив, що ключовими напрямами є співпраця двох країн у питаннях функціонування транспортного коридору "Вікінг", який з’єднає Чорне і Балтійське морить, спільне будівництво нових гідроенергогенеруючих потужностей на річках Грузії з можливістю організації експорту електроенергії в треті країни, а також відновлення функціонування телекомунікаційного маршруту, що з’єднує грузинський Поті з Варною у Болгарії.

"Це не повний список тих проектів, над якими ми надалі працюватимемо, але саме на цих напрямах було акцентовано увагу сторін під час роботи комісії", - сказав Барамідзе. !zn

Читайте також:

Алієв пропонує спільними зусиллями забезпечити вихід азербайджанського газу на ринок України

Україна домовляється з Катаром, Алжиром і США про постачання зрідженого газу