Гройсман підтримав санкції проти Сбербанку за визнання "паспортів" бандитських організацій

10 березня 12:24

Відповідь на дії російського Сбербанку буде адекватною. Гройсман обіцяє, що розберуться дуже швидко.

 

Нацбанк, РНБО і президент дуже швидко приймуть рішення про санкції проти російського Сбербанку за визнання "паспортів" бандитських організацій "ДНР" і "ЛНР", заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Я вчора розмовляв на цю тему з президентом і з головою Національного банку. Сьогодні така робота ведеться, зараз з'ясовуються юридичні підстави, чи це є такнасправді. Якщо так, то, думаю, і Нацбанк, і РНБО, і президент дуже швидко відреагують на цю ситуацію і ця відповідь буде дуже-дуже адекватною", - сказав прем'єр на засіданні Кабінету міністрів.

Гройсман додав це неприпустимо, "коли бандитські організації, які підтримуються Росією, мало того, що повидавали їм якісь "волчий білет", хтось його буде визнавати".

"Думаю, що розберемося швидко", – сказав прем'єр.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков виступив за закриття українського Сбербанку і зажадав швидких санкцій до нього з боку НБУ у зв'язку з рішенням материнського Сбербанку Росії приймати в якості документа, що посвідчує особу, паспорти т.з. "ДНР"/"ЛНР".

Національний банк України буде ініціювати санкції до дочірнього банку Сбербанку Росії в Україні - ПАТ "Сбербанк". "У разі підтвердження цієї інформації, НБУ буде ініціювати перед РНБО питання про застосування санкцій до ПАТ "Сбербанк", – йдеться в повідомленні Нацбанку.