Григоришин придбав 50% «Вінницяобленерго», Суркісів не допустили до конкурсу

13 лютого 08:51

За 15 хвилин до початку торгів представникам компанії було винесено документ з рішенням робочої групи конкурсної комісії, згідно з яким «Львівобленерго» не допускається до конкурсу на підставі повторної перевірки документів компанії.

 

50% пакет акцій «Вінницяобленерго» продано за 176 200 000 гривень компанії "Луганське енергетичне об'єднання".

В конкурсі брали участь дві компанії - "Луганське енергетичне об'єднання" та "ВС Енерджі Інтернешнл Україна".

Стартова ціна лоту становила 167 800 000 гривень.

«ВС Енерджі Інтернешнл Україна» запропонувала свою ціну розміром 167 800 000 гривень, «Луганське енергетичне об'єднання» - 167 750 000 гривень, після чого в ході торгів ціна піднялася до 176,2 мільйонів гривень.

«Луганське енергетичне об'єднання» підконтрольне бізнесмену Костянтину Григоришину.

Перед цим стало відомо, що до конкурсу не допустили «Львівобленерго», підконтрольне братам Суркісам.

За 15 хвилин до початку торгів представникам компанії було винесено документ з рішенням робочої групи конкурсної комісії, згідно з яким «Львівобленерго» не допускається до конкурсу на підставі повторної перевірки документів компанії. Документ датовано 10 лютого.

Як прокоментував журналістам представник «Львівобленерго» Роман Сазонов, компанія має намір звернутися до суду з вимогою визнати результати сьогоднішнього конкурсу недійсними. При цьому він не виключив, що такий позов буде заявлено вже у першій половині дня.

Сазонов відзначив, що в обґрунтуванні позову буде зазначено, що дії конкурсної комісії є неправомірними, оскільки сьогоднішній конкурс не є новим конкурсом, а є перенесеним конкурсом з 3 лютого, до участі у якому компанію було допущено без якихось зауважень з боку комісії.

Окрім того, у позові буде відзначено, що про рішення щодо недопуску до участі у торгах «Львівобленерго» було офіційно повідомлено лише за 15 хвилин до початку конкурсу, коли представникам компанії на руки під підпис було видано відповідний документ.

Це, на думку Сазонова, значно звузило можливості компанії обстоювати свої інтереси в правовому полі згідно з чинним законодавством. !zn

Читайте також:

Росіяни купили ще одну енергокомпанію в Україні

За «Вінницяобленерго» поборються VS Energy, «Львівобленерго» і ЛЕО