Грецький суд виправдав журналіста, що опублікував «список Лагард»

01 листопада 20:03

Арешт журналіста, що опублікував «список Лагард» - прізвища відомих політиків і бізнесменів, що зберігають багатомільйонні суми в зарубіжних банках, - викликав обурення у грецькому суспільстві.

 

У Греції суд зняв звинувачення в порушенні закону про особисту інформацію з журналіста Костаса Ваксеваніса, який 27 жовтня опублікував список співвітчизників, які мають вклади в банку HSBC, повідомляє Reuters

У списку Ваксеваніса значилися імена більше 2000 греків, які на 2007 рік мали вклади в швейцарському відділенні банку. Серед інших у ньому виявилися спікер грецького парламенту, політики, бізнесмени, працівники міністерства фінансів Греції, актори, журналісти, архітектори і лікарі. В публікації не вказані точні суми, які мав кожний з названих вкладників, але наголошується, що в деяких з них на рахунках було до 500 млн євро.

- У Греції заарештовано журналіста, який опублікував список політиків з мільйонними рахунками за кордоном

Арешт редактора журналу Hot Doc і суд над ним викликали невдоволення як у міжнародному співтоваристві, так і серед рядових греків, які страждають від рецесії економіки країни.

Захищаючись, Ваксеваніс звинуватив політиків у тому, що вони приховують правду, забезпечуючи «недоторканність» багатої еліти, і заявив, що процес проти нього політично мотивований. !zn

Читайте також:

Глава МВФ Лагард не платить податки

Азаров і Крістін Лагард поговорили в Швейцарії про економічну ситуацію в Україні

Влада Греції здасть в оренду 40 незаселених островів


Греція має намір вийти з кризи за рахунок великого родовища газу