Грецію виключать з Євросоюзу в разі відмови від антикризових заходів

04 листопада 08:53

Грецію виключать не тільки із зони євро, але і з Євросоюзу у випадку, якщо уряд цієї країни не схвалить антикризову пропозицію Брюсселя, наводить у п'ятницю думку французького міністра європейська електронна газета EU Business, що базується у Великобританії.

 

"Не прийняти план Брюсселя означає не тільки вихід з Єврозони", - заявив французький держсекретар у справах Європи Жан Леонетті.

"Для греків такий сценарій буде означати виключення з Євросоюзу", - додав Ж.Леонетті.

У п'ятницю відбудеться засідання саміту країн G20, присвячене грецькій борговій кризі. ЄС запропонував Греції пакет антикризових заходів, проте прем'єр-міністр країни Йоргос Папандреу буквально підірвав європейське співтовариство заявами про необхідність всенародного референдуму щодо прийняття пропозиції, яка передбачає нові позики і 50%-ве списання держборгу.

Пізніше Й.Папандреу, щодо якого грецький парламент може висловити вотум недовіри у п'ятницю, відмовився від ідеї проведення референдуму.

Нагадаємо, вчора президент Франції Ніколя Саркозі, виступаючи на саміті G20 у Франції, закликав Грецію одуматися і прийняти пакет заходів допомоги ЄС.