Греції порадили вийти із зони євро

25 сiчня 14:05

Глава російського Сбербанку Герман Греф вважає правильним вихід Греції із зони євро. «Краще жахливий кінець, ніж кінець без кінця».

 

Вихід Греції з єврозони став би раціональним кроком як для Європи, так і для Афін. Таку думку висловив у розмові з російськими журналістами у кулуарах сесії Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) голова правління Сбербанку Герман Греф.

«На мій погляд, для Європи і для Греції був би значно більш раціональним вихід Греції з єврозони. Краще жахливий кінець, ніж кінець без кінця», - сказав Г.Греф, пояснивши, що ринками «це було б сприйнято дуже болісно, ​​але це разова акція, яку можна пережити».

Для Афін подібний варіант розвитку ситуації, вважає глава «Сбербанку», «означатиме поступове нарощування економіки Греції, відновлення конкурентоспроможності через зниження курсу національної валюти».

«Це зрозумілі перспективи для Греції і зрозумілі перспективи для єврозони. І, напевно, треба говорити не лише про Грецію, а й про країни периферії з неконкурентоспроможною економікою», - додав Г.Греф, відмовившись називати ці держави. «Як можна підняти конкурентоспроможність економіки при такому боргу і такому міцному для цих країн євро, я не знаю», - додав він. !zn

Читайте також

Греф: Україні необхідна реформа освіти

Саркозі: Греція - наша помилка

S&P кваліфікує обмін боргу Греції як дефолт