Греція знову залишилася без довгоочікуваного кредиту

21 листопада 06:34

Переговори у Брюсселі щодо ситуації в Греції знову закінчилися нічим. Єврогрупа перервала обговорення питання до 26 листопада, не прийшовши до остаточної угоди.

 

Міністри фінансів країн єврозони (Єврогрупа) знову не змогли ухвалити рішення про виділення довгоочікуваного кредитного траншу для Греції і відклали питання до 26 листопада.

«Єврогрупа перервала своє засідання, щоб забезпечити подальшу технічну роботу за деякими елементами пакету (фінансової допомоги Греції)», - йдеться у повідомленні від імені глави Єврогрупи Жан-Клода Юнкера.

При цьому він підкреслив, що міністри фінансів «досягли прогресу» у формуванні плану з підтримки Греції. Наступне засідання заплановано на понеділок, 26 листопада.

Міністри констатували, що Греція виконала всі попередні умови, узгоджені з кредиторами, включаючи затвердження бюджету на 2013 рік та бюджетну стратегію до 2016 року, що показує прихильність Афін виконанню узгодженої економічної програми.

Учасники зустрічі кажуть, що угода стосовно виділення траншу близька, великих розбіжностей не залишилося, однак необхідно провести технічну роботу, необхідні розрахунки, узгодження на рівні національної влади.

Найбільш складним питанням є те, як вивести Грецію протягом 10 років на запланований рівень держборгу - 120% ВВП. Міжнародний валютний фонд сумнівається в досяжності цієї мети і вимагає вжиття додаткових заходів. !zn

Читайте також:

МВФ налякав Грецію помилковою вимогою звільнити 22 тисяч осіб

Сорос вважає, що для подолання кризи в ЄС Німеччина повинна відмовитися від євро

Греція прийняла кризовий бюджет на 2013 рік в надії на нові кредити

МВФ позначив передумови нової кризи. Винні США, Китай і Японія