Греція вирішила продати газові активи. Делегація "Газпрому" вже відвідала Афіни

29 лютого 13:27

Греція має намір віддати у приватні руки державні компанії, що відповідають за постачання і транспортування газу до країни.

 

Державний фонд Греції Hellenic Republic Asset Development Fund офіційно запросив потенційних покупців робити пропозиції про купівлю газових активів республіки. Заявки на участь у тендері приймаються до 22 березня.

Зокрема Греція вирішила приватизувати компанію-постачальника газу Depa і газотранспортну компанію Desfa. Можливим покупцям пропонується два варіанти купівлі активів: або купівля 100% акцій Depa разом з 66% Desfa, або - тільки акції Depa (у цьому випадку 66% Desfa можуть бути виставлені на приватизаційний тендер окремо).

При цьому повідомлялося, що напередодні Афіни відвідала делегація "Газпрому", де обговорювала майбутню приватизацію газового господарства республіки.

Як відомо, грецька компанія Desfa допомагає "Газпрому" будувати газопровід "Південний потік", по якому газ буде постачатися в обхід України. Україна поскаржилася в Енергетичне співтовариство на країн-учасниць ЄС за їхнє сприяння у просуванні "Південного потоку". !zn

Читайте також:

Путін пропонує Європі створити «єдиний енергокомплекс». Без України

Москва: Незабаром значення України для експорту російського газу дорівнюватиме нулю

Україна докоряє ЄС за мовчазну позицію щодо будівництва Росією «Південного потоку»

В ЄС запевнили Україну, що «Південний потік» лобіювати не мають наміру

Після дозволу будувати «Південний потік» Туреччина отримала від РФ знижку на газ