Греція офіційно затвердила кредитну угоду з ЄС

21 березня 05:10

Парламент Греції схвалив більшістю голосів нову кредитну угоду з Євросоюзом і Міжнародним валютним фондом (МВФ) на загальну суму 137,1 млрд євро.

 

Сьогодні вночі було остаточно схвалено грецьким парламентом кредитну угоду між ЄС і МВФ, за неї проголосувало 213 депутатів, 79 були проти, вісім не голосували.

Депутати уповноважили міністерство фінансів підписати кредитну угоду між Грецією, її Центробанком, Європейським фондом фінансової стабільності (EFSF) і Грецьким фондом фінансової стабільності (HFSF), який виступає гарантом виконання умов угоди.

Операція була схвалена у лютому, а 14 березня було підписано відповідний меморандум, однак лише голосування у ніч на 21 березня дало формальне «зелене світло» виконанню угоди.

Як повідомлялося, 9 березня Греція офіційно оголосила результати пропозиції про обмін держоблігацій, що належать приватному сектору. До обміну добровільно пред'явлені папери, регульовані законодавством Грецької республіки, на 152 млрд євро, або 85,8% від загальної кількості таких облігацій (177 млрд євро).

Також Греція продовжила до 24 березня 2012 р. термін пред'явлення паперів для інвесторів, які володіють її облігаціями, регульованими іноземним правом, у надії довести рівень участі до 100%.

Успішний обмін паперів дозволить Греції уникнути неконтрольованого дефолту, який планується на 20 березня 2012 року - день, коли настає термін виплат за облігаціями на 14,5 млрд євро.

Загальне фінансування Греції за лінією цієї угоди має скласти близько 170 млрд євро до 2015 року, і ще близько 100 млрд списуються з боргу перед приватними кредиторами у рамках реструктуризації. !zn

Читайте також:

Агентство Fitch скасувало дефолт Греції

Уряд Греції позбувся п'ятьох членів, але затвердив заходи економії

МВФ виділив Греції 28 млрд євро