ГПУ повернула Києву 240 га землі вартістю 470 млн грн

18 липня 09:24

За раніше задоволеними позовами Генеральної прокуратури України у розпорядження Київради повернуто 240 га землі вартістю понад 470 млн грн.

 

Як зазначають у прес-службі ГПУ у понеділок, 18 липня, відомство і надалі буде вживати заходів до виконання всіх рішень судів, якими скасовані рішення Київської міської ради від 2007 року про передачу 1600 га міських земель.

Нагадаємо, раніше госпсуд Києва за позовами Генпрокуратури повернув місту 1240 з приблизно 1300 гектарів заповідних земель у Голосіївському районі столиці, розбазарені Київрадою на славнозвісній сесії 1 жовтня 2007 року.

Таким чином, з урахуванням попередніх судових рішень скасовано незаконні рішення Київської міської ради про передачу обслуговуючим кооперативам понад 1590 га земель, що розташовані в Голосіївському та Деснянському районах Києва, вартістю більше 2,2 млрд грн.

Раніше, в одному з інтерв'ю глава КМДА Олександр Попов повідомляв, що в судах знаходяться справи в цілому по майже 1300 га землі в Голосіївському районі Києва та понад 300 га в Деснянському районі.

Як повідомляло ZN.UA, київська прокуратура почала перевірку в зв'язку з публікацією в «Дзеркалі тижня. Україна» 19 березня 2011 фактів і схем діяльності команди мера столиці Леоніда Черновецького. У статті «Дорога моя столиця ... Як грабували Київ. Основні схеми» наводяться результати моніторингу групи експертів, яка працювала в надрах Київської міської державної адміністрації (КМДА). Група вивчала «успіхи» Л. Черновецького та його «молодої команди» за період 2007-2010 років. У полі зору були - земля, об'єкти комунальної власності, а також інвестиційні проекти. Копії документів потрапили в розпорядження редакції.