Голова МВФ: Світ виходить із рецесії, але позитивні тенденції не стали стійкими

04 квiтня 07:22

Світова економіка відступила від краю прірви і показує ознаки відновлення, хоча вони ще дуже нестійкі.

 

Голова МВФ Крістін Лагард заявила, що світова економіка починає виходити з рецесії, але позитивні тенденції поки не стали стійкими. Виступаючи у Вашингтоні, Лагард зазначила, що в Європі процес відновлення поки вельми хиткий.

"Фінансова система в Європі досі знаходиться під значним стресом. Борг на занадто високому рівні. Високе безробіття, яке ніяк не виходить скоротити, додає напруги у суспільстві, і, на додачу, високі ціни на нафту також додають до похмурого прогнозу", - помітила Лагард.

Разом з тим, вона високо оцінила зусилля країн єврозони з подолання боргових проблем. Лагард також сказала, що в інтересах Сполучених Штатів - допомагати Європі у виході з боргової кризи. Для цього, на думку Лагард, Міжнародний валютний фонд повинен мати у своєму розпорядженні великі кошти.

Нагадаємо, раніше Лагард заявила, що збільшення потенціалу EFSF і ESM допоможе МВФ у розширенні власних ресурсів. Також раніше глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі заявив, що найгірша фаза кризи в єврозоні пройдена, але ризики ще залишаються. !zn

Читайте також:

Крістін Лагард лякає світ другою Великою депресією

Глава МВФ: Світова економіка може поринути у «втрачене десятиліття»

МВФ: У разі війни з Іраном ціни на нафту можуть підскочити на 30%


Голова Європейського центробанку: Найгірша фаза кризи в єврозоні вже позаду

Україна 44-та у рейтингу глобалізації світових економік