Глава Світового банку сумнівається в ефективності допомоги Греції

25 лютого 10:13

Охоплені кризою країни Європи не потребують фінансової допомоги. Основним методом вирішення проблем Зеллік назвав прискорення економічного зростання.

 

Недавня видача чергового траншу фінансової допомоги Греції лише тягне час, вважає президент Світового банку Роберт Зеллік. Він заявив, що не впевнений в тому, що Греції потрібен ще один транш фінансової допомоги.

При цьому Зеллік додав: «Ще рано робити якісь висновки: частково ситуація буде залежати від того, які дії зробить сама Греція».

На думку Зелліка, ряд інших країн єврозони, охоплених кризою - зокрема, Італія, Іспанія та Португалія - ​​не потребують фінансової допомоги. Основним методом розв'язання кризи Зеллік назвав прискорення економічного зростання, передає Reuters.

Крім того, глава СБ вважає, що представники США повинні зайняти керівні позиції в ряді міжнародних установ. Він зазначив, що очолити СБ після нього також повинен американець. «Я б хотів, щоб США відчули відповідальність за міжнародну систему. Тому, якщо з'явиться гідний кандидат з Америки, я вважаю, це буде добре і для США, і для банку», підкреслив він.

Нагадаємо, 15 лютого Зеллік оголосив, що 30 червня 2012 року, після закінчення свого п'ятирічного терміну на посту глави Світового банку, піде у відставку. За цей час організація надала рекордну фінансову допомогу країнам, що розвиваються в розмірі 247 млрд дол! zn

Читайте також

Глава Світового банку Зеллік йде у відставку

Глава Світового банку вірить в економіку США

Голова Світового банку закликав вжити термінових заходів для стабілізації економік США та Європи


Голова Світового банку попередив про нові небезпеки для світової економіки